0653997039 info@pennut.nl

Concept

Wikipedia zegt over concept: “Concepts are defined as abstract ideas or general notions that occur in the mind, in speech, or in thought. They are understood to be the fundamental building blocks of thoughts and beliefs. They play an important role in all aspects of cognition.

Van zaadje naar concept

Het begint bij een idee. Een zaadje dat zich nestelt in je gedachten. Wanneer dat zaadje uitgroeit naar iets concreets wordt het een concept.

Een concept is dus meer dan een idee. Het is zoveel meer. Een goed concept is een verhaal, een oplossing. Een concept is een invulling van het idee: een valideerbaar verhaal, om precies te zijn.

We brainstormen veel. Tijdens de brainstormsessies praten we over jouw idee en wiens leven dat idee beter maakt. De validatie halen we direct bij de beoogde doelgroep vandaan, bijvoorbeeld met doelgroeponderzoeken. Deze data geeft jou de bevestiging dat jouw idee levensvatbaar is, en de basis voor een krachtig businessplan.

Conceptontwikkeling

Tijdens de conceptontwikkeling bekijken we het concept vanuit meerdere perspectieven. We valideren je idee op basis van de behoeften van de doelgroep en werken vanuit die gedachten naar een concreet, werkbaar concept. Tijdens de conceptontwikkelingen bewegen we ons op het snijvlak tussen emotie en validatie. Want het concept moet wel dicht bij jou blijven staan; bij het zaadje dat je eens plantte. Maar als dat zaadje niet de juiste voedingsbodem krijgt om te groeien sterft het snel af. 

Heb jij ook een goed concept?

Heb jij ook een goed concept dat je wil uitwerken? Laat het ons weten, we zijn er erg nieuwsgierig naar. Wij helpen je van begin tot eind; van idee tot businessplan als je dat wil. Zelfs daarna. Maar laten we beginnen bij het begin.

Starten met conceptontwikkeling

15 + 5 =

Pennut

Steffenberg 24
6595 BJ, Ottersum

info@pennut.nl
+31 (0)653997039

KvK: 77939786

Volg ons

Volg ons en blijf op de hoogte van al onze ontwikkelingen. Dat doe je via Facebook, Instagram en Linkedin.