STICHTING PENNUT

Stichting Pennut ondersteunt dieren en kinderen (tot 12 jaar) in (economisch) ongunstige situaties/leefomgevingen waardoor ze veilig kunnen (op)groeien en zich kunnen ontwikkelen.

Over Stichting Pennut

Kinderen en dieren kunnen niet voor zichzelf opkomen: ze hebben geen stem. Ze moeten noodgedwongen omgaan met de situatie waarin ze worden geboren of het gezin waarin ze worden geplaatst. Deze kwetsbare en onschuldige levens hebben een stem nodig. Iemand die voor ze opkomt en hen van nieuwe middelen en kansen voorziet waarmee ze boven hun situatie kunnen uitstijgen.

Nieuwe kansen

Wij creƫren nieuwe kansen waarmee deze kinderen en dieren zich kunnen ontwikkelen. Kinderen bieden we de kans om te sporten of om andere buitenschoolse activiteiten zoals bijles te volgen als hun thuissituatie dit niet kan faciliteren. Maar ook door met Kerst of Sinterklaas in samenwerking met bijvoorbeeld de voedselbank speelgoed te geven waardoor deze kinderen zich niet buitengesloten voelen.

Zorg voor dieren

Dieren, voornamelijk huisdieren of gezelschapsdieren, worden geplaatst in een omgeving die ze zelf niet kunnen uitkiezen. Hierdoor ontstaan situaties waarin ze niet de zorg en aandacht krijgen die ze nodig hebben, zoals verkeerd voedsel, weinig beweging en training. Stichting Pennut helpt dieren die in deze situaties terechtkomen.